Neuroottinen Marc Maron. |
Ronan Farrow tekee rohkeaa tutkivaa journalismia, ja siksi Harvey Weinstein joutuu vankilaan.
Olen koomikko-näyttelijä Marc Maronin WTF-podcastin pitkäaikainen kuuntelija.
Maron julkaisee uuden podcast-jakson aina maanantaisin ja torstaisin. Vieraina hänellä on luovan alan ihmisiä: näyttelijöitä, koomikoita, muusikoita, taiteilijoita ja kirjoittajia.
Podcastit Maron äänittää kotonaan Los Angelesissa. Barack Obamakin saapui Maronin autotalliin haastateltavaksi.
Maron on oppikirjaesimerkki juutalaisesta koomikosta, joka vaahtoaa viehättävästi neurooseistaan (muita esimerkkejä: Lenny Bruce, Woody Allen, Larry David).
Podcastin ensimmäiset 20 minuuttia Maron käyttää yleensä asioista raivoamiseen. Tiedän, että moni kelaa Maronin saarnan yli ja hyppää suoraan haastatteluun.
Kuuntelen itse aina nämä purkaukset, sillä koen, että minussa ja Maronissa on hyvin paljon samaa.
Maailma on täynnä epäoikeudenmukaisuuksia, ihmiset ovat urpoja, Amerikka suistuu Trumpin aikakaudella diktatorismiin ja täydelliseen kaaokseen. Maron on minulle vahvistava peili.
Maronin podcast-jaksoilla on keskimäärin noin 300 000 kuuntelijaa. Hän oli ensimmäisiä, joka keksi hyödyntää podcast-formaattia: haastattelut ja keskustelut ovat pitkiä eikä niitä katkota mainostauoilla.
Maronin haastattelut ovat enemmän juttutuokioita, ja ehkä juuri tästä syystä vieraat avautuvat hänelle harvinaisen hyvin.
Viikko sitten maanantaina Maronin podcastin 1098. jakson vieraana oli tutkiva toimittaja Ronan Farrow (s. 1987). Farrow on näyttelijä Mia Farrow'n ja ohjaaja Woody Allenin ainoa biologinen lapsi.
Tämä menee nyt hieman juoruamisen puolelle, mutta Farrow meni 21-vuotiaana laulaja Frank Sinatran kanssa naimisiin, ja Farrow on ainakin jollain todennäköisyydellä Sinatran poika. Hän myös näyttää enemmän Sinatralta kuin Allenilta. Oh, Hollywood.
Farrow on joutunut käymään nuorena läpi Farrow'n ja Allenin eron, skandaalin ja lakitaistelut. Allenhan meni myöhemmin naimisiin Farrow'n ottolapsen Soon-Yi Previnin kanssa.
Farrow julkaisi elokuvatuottaja Harvey Weinsteinia koskevan paljastusjutun The New Yorkerissa lokakuussa 2017. Weinstein todettiin tänään syylliseksi seksuaalirikoksiin, ja häntä voi odottaa jopa 25 vuoden vankilatuomio.
Farrow palkittiin The New Yorkeriin tekemästään #MeToo-raportoinnista Pulitzer-palkinnolla vuonna 2018. Palkinto jaettiin The New York Times -lehden kanssa.
Farrow on kirjoittanut Weinsteinin tapauksesta myös kirjan nimeltään Catch and Kill.
Kirjan nimi viittaa käytäntöön, jota Weinstein ja esimerkiksi Donald Trump ovat käyttäneet vuosia: paljastusjutut bongataan jo ennen niiden julkaisemista ja tapetaan non disclosure agreement- eli salassapitosopimuksilla, syyteuhkauksilla tai ihan tavallisilla uhkauksilla.
Farrow on jonkin sortin ihmelapsi. Hän valmistui yliopistosta 15-vuotiaana, työskenteli Obaman hallinnossa humanitaarisissa tehtävissä ja tuntuu uivan Manhattanin seurapiireissä kuin kala.
Kuunnelkaa Ronan Farrow'n haastattelu! Keskustelu on paljastava.
Suuret amerikkalaiset mediayhtiöt eivät halua tehdä kovaa journalismia ja paljastusjuttuja, sillä niissä on aina vaarana saada köniin. Mediayhtiöiden pomot eivät ole itse journalisteja, eivätkä he täten ymmärrä journalismin pyhiä tarkoitusperiä. Tärkeintä on kasvattaa yhtiön arvoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.