maanantai 26. elokuuta 2013

Interview Magazine

En varmana hymyile.
Andy Warholin taide on kevyttä, litteää, kivaa ja kaunista, mutta ennen kaikkea pidän hänen taidetta ja elämää koskevista hassuista ja ylirehellisistä launnonnoistaan.

Andy sanoi olevansa "syvästi pinnallinen ihminen". Tällainen puolitotuudellinen itseironia vetoaa minuun syvästi.

Warholin seuraaja, poptaiteilija Jeff Koons, on myös todennut, että hänen taiteensa on pelkkää pintaa. Koonsin teoksissa ei ole piilomerkityksiä. Ne eivät ironisoi tai kritisoi. Ne vain ovat. 

Mysteeriä ei ole!

***

Andy Warhol perusti Interview Magazinen New Yorkissa vuonna 1969. 

Aluksi lehteä tehtiin rennommalla otteella ja sitä jaettiin vain kavereille, mutta nykyään Interview Magazinea on saanut Stockmannin Akateemisesta kirjakaupasta jo muutaman vuoden ajan. 

Jenkkiversion ohella lehdestä tehdään omat editiot Saksassa ja Venäjällä.

***

Interview'ssä näyttelijät, taiteilijat, muusikot, muotisuunnittelijat tai muuten vain luovat ihmiset haastattelevat toisiaan. Luin juuri numeron, jossa näyttelijä Daniel Craig haastatteli Radiohead- ja Atoms for Peace -yhtyeistä tunnettua Thom Yorkea.

Olen muuten huomannut Thompan muoti-innostuksen lähivuosina. Olin silti hieman yllättynyt hänen kansikuvastaan ja editorialistaan. Shit was definitely fashion!

**

Kuka enää edes ostaa lehtiä? No, minä ostan - mutta miksi? Melkein kaikenhan voi lukea ilmaiseksi internetistä.

Lehdet ovat parhaita ajankuvia. Olisi hienoa omistaa 1970-luvun Interview-lehtiä ja fiilistellä Andya ja Jean-Michel Basquiatia.

Dollars and cents.

Kukan ja lehden päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.