keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Marraskuun alun asioita

✏ Fiasko
Jokerilinja 550 brändättiin uusiksi alkusyksystä. Bussi 550 edustaa ns. poikittaisliikennettä: se ajaa Westendistä aina Itäkeskukseen asti. Reitti on välttämätön, vaikkakin paikoitellen turhauttavan hidas.

Uudistus herätti sekä hilpeyttä että raivoa: Linja ei ole enää nimeltään jokerilinja, vaan runkolinja. Miksi matkustajille opetettiin nimi, joka sitten vaihdettiin, syyttä, johonkin vielä tylsempään? Bussien värikin on vaihdettu sinisestä "raikkaan oranssiksi", sillä oranssi väri viestii "metromaisesta liikenteestä". Myös bussien valonäytöt vaihdettiin oranssiin. Ne eivät ikävä kyllä erotu pysäkillä odottavalle matkustajalle kovinkaan selkeästi.

HSL:n tiedotuspäällikkö Sari Kotikangas kommentoi asiaa seuraavasti:

"Nykyiset värit toimivat näytöissä huonosti. Ne on tarkoitus ohjelmoida uudelleen ennen syyshämäriä. Kokeilemme eri vaihtoehtoja, mutta luultavasti päädymme hyvinkin konservatiiviseen ratkaisuun. Esimerkiksi uuden raitiovaunun kirkkaan valkoinen tausta on ollut toimiva."

Kysyn nyt hyvän muotoilun ja designin ja asioiden toimivuuden kannattajana, että miten ihmeessä bussin näytössä käytettävä valkoinen väri voi mitenkään olla konservatiivinen? Kuka valitsee bussinsa sen värin eikä sen numeron perusteella? Kuinka paljon bussien teippaaminen oranssiksi maksoi - ja mitä sillä oikeasti saavutettiin? Linja 550:n reitti ei muuttunut lainkaan. Ainoa konkreettinen käytännön uudistus oli se, että keskiovista saa nyt nousta sisälle bussiin à la metro tai raitiovaunu.

Tuntuu, että tässä oli istuttu - ei bussissa, vaan - monissa palavereissa, ja todella innovoitu (sillä huonolla tavalla).

✏ Kylä
An Expensive Polyester Jacketin suosikkilehti Monocle raportoi Lontoon Hackneyn kaupunginosan yhteisöllisyydestä ja sen palveluista. Toimivan kaupunginosan ei tarvitse olla täysin kliininen, jotta se olisi viihtyisä ja näyttäisi kivalta, päin vastoin: hieman karuutta, ja se tuntuu aidommalta, eletymmältä ja inspiroivammalta. Kivijalkaputiikit ovat jo jotain eksoottista ja ehdottoman koettavaa.

Kävin viime viikolla kahdessa uudessa kauppakeskuksessa: Helsingin Kannelmäen Kaaressa ja Espoon Tapiolan Ainoassa. Kumpikaan ei vedä vertoja kaupungilla palloilulle ja juuri niissä kivijalkaputiikeissa pyörimiselle. Mutta hei, minä olenkin kaupunkilaishiiri.

✏ Reppu
Kanadalaisten Jamie ja Lyndon Cormackin Herschel Supply Co. valmistaa ajattomia,  yksinkertaisen kauniita reppuja ja laukkuja. Veljekset ovat myös intohimoisia luontoihmisiä ja valokuvaajia: Herschelin Well Travelled -sivu kokoaa yhteen kauniita valokuvia eri puolilta maailmaa. Herschelin reppuja myy Suomessa Helsingin Yliopistonkadun Beamhill ja Kampin keskuksen Union Five.

Kiitän Cormackin veljeksiä hyvästä hintatasosta ja intohimoisesta suhtautumisesta reppuihin.

✏ Hevonen
The Clothes Horse on muotiblogien parhaimmistoa. Sitä kirjoittaa parikymppinen  Rebecca, joka asuu Amerikan Pennsylvaniassa, ja jonka hiukset vaihtavat väriä melko usein. Hän kirjoitti juuri hyvän kirjoituksen asioiden tykkäämisestä. Rebecca on muoti-ihmiseksi fiksu, mutta joillekin tämä blogi on ehkä hitusen liian söpö.

✏ Kettu
Fennec Fox, aavikkokettu, on maailman söpöin kettu. Jopa Barack Obaman korvat jäävät koonsa puolesta kakkoseksi. Jossain päin maailmaa näitä pidetään jopa lemmikkeinä. Sähköpostita tämä poika- tai tyttöystävällesi. Hän ilahtunee.

✏ Takki
Taloussanomat kirjoittaa muodista hyvin asiallisesti. Tutustu Chesterfield-takin historiaan, ja saat arvostusta työtovereiltasi. Pelkkä hieno rannekello ei riitä.

Bisnespukeutumisesta muutama sana: Huonosti istuva tai muuten vain onneton miesten puku on mielestäni huonompi vaihtoehto kuin vaikkapa se, että saapuisit palaveriin tummissa selvedge-farkuissa ja irtotakissa.

✏ Betty
Näyttelijätär January Jones pukeutui Halloweenina hahmokseen Betty Draperiksi Mad Men -tv-sarjasta.

✏ Perse
James Perse on lempisuunnittelijani. Hih hih hii!

✏ Laulu
"En olisi uskonut, että itken niin paljon", sanoi Laura Närhi Vain elämää -ohjelmasta. No shit.


January Draper.
Hyvä perse.
Itken, sillä biisini ovat niin hyviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.