keskiviikko 12. helmikuuta 2020

Pikablogi: Jonestown, 18. marraskuuta 1978

Jonestown sijaitsi Guyanassa, Etelä-Amerikassa.

YouTube vie katsojan 42 vuoden päähän NBC:n Jonestown-erikoisraportin äärelle.

Kirjoitin viikko sitten kulteista ja lahkoista. Olen jatkanut Jonestown-tragedian tutkimista, ja löysin YouTubesta NBC:n erikoisraportin, joka esitettiin vain neljä päivää järkyttävän joukkomurhan jälkeen. Video löytyy tämän postauksen lopusta.

Video on mielenkiintoinen monesta syystä. Ensinnäkin se on hyvin erilaista journalismia kuin mitä amerikkalainen media tuottaa nykyään.

Esimerkiksi raportin lopussa juontaja Edwin Newman käy läpi muiden maiden medioiden reaktioita ja analyysejä Jonestownia koskien. Enää amerikkalaisia ei tunnu kiinnostavan muiden mielipiteet yhtään mistään.

Pidän myös NBC:n uutisraportin rauhallisesta ja lähes vaatimattomasta sävystä. Tähän ei tarvita 3D-grafiikkaa tai hologrammeja. Uutisohjelmat ja esimerkiksi vaalitentit ovat nykyään lähes ylidynaamisia. Katsojan keskittymiskykyyn ei luoteta lainkaan.

Tämä on muuten kunnon setätekstiä. "Enää ei kukaan jaksa keskittyä viittä sekuntia pidempään yhtään mihinkään!" Olen Suomen Larry David.

Kurkkasin myös videon kommentteja (vaikkei ehkä pitäisi). Käyttäjä blue 33 huomautti, että skientologia saa toimia nykyään vapaasti Yhdysvalloissa ilman sen kummempaa valvontaa tai tutkimuksia, vaikka David Miscavigen johtama kultti on aiheuttanut todistettavasti suurta kärsimystä esimerkiksi sen ex-jäsenille.

Pidän postauksen tänään lyhyenä, sillä nuha on vienyt voimani. Lohtusöin tänään viisi suklaapatukkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.