lauantai 29. helmikuuta 2020

Pikablogi: Toppaliivi 1985 & Teos 2020

Tänään matkaamme vuoden 2020 Teos-taidemyyntitapahtumaan!

Kirjoitan tänään toppaliivistä ja Teos-taidemyyntitapahtumasta.

Kävin tänään illansuussa siskollani kylässä. Söimme vohveleita.

Tein kymmenen aikaan lähtöä eteisessä. Kun vedin toppaliivin ylleni, niin sisko kysyi, että mihin vuoteen olet menossa. Päivän paras vitsi, Linda McFly!

Paluu tulevaisuuteen -elokuvan Marty McFly on ensimmäinen muoti-idolini.

Halusin varmaan alle 10-vuotiaana toppaliivin, farkkutakin ja valkoiset lenkkarit hänen takiaan. Marty kannusti myös hankkimaan korvalappustereot, videokameran ja rullalaudan.

Haluaisin edelleen myös Niken Air MAG -lenkkarit.

Päivällä vierailin vuotuisessa Teos-taidemyyntitapahtumassa Helsingin Kaapelitehtaalla.

Teos on vuosittainen Suomen Kuvanveistäjäliiton ja Suomen Taidegraafikoiden järjestämä yhteistapahtuma. Sisäänpääsy on ilmainen, mutta teoksista pitää maksaa.

Erilaisia taidegrafiikka- ja veistostöitä oli myynnissä yhteensä noin 250 taiteilijalta. Taidegrafiikan hinnat alkoivat noin sadasta eurosta.

Tapahtuman ehkä arvokkain työ oli Eeva-Liisa Isomaan suurikokoinen ja abstrakti Meri, seitsemäs aalto -niminen triptyykki, jonka hinta oli tasan 10 000 euroa.

Tapahtuman muihin suosikkeihini kuului muun muassa Emma Peuran Horisontti: katkelma III -metalligrafiikkatyö, joka maksoi vertailun vuoksi 600 euroa.

Teos on hauska läpileikkaus siitä, minkälaista taidetta graafikot ja kuvanveistäjät tänä päivänä tekevät. Tunneskaala vaihteli suuresti. Osa teoksista oli hauskoja, osa kyynisiä, osa surullisia.

Teoksia on Kaapelitehtaalla myynnissä yli tuhat kappaletta. Tapahtuma kestää vielä huomisen sunnuntain.

Joillakin taiteilijoilla esikuvat paistoivat vahvasti läpi. Bongasin ainakin muutamia andywarholeita, markrothkoja ja agnesmartineita.

Ei haittaa. Parhailta kannattaakin ammentaa. Vai mitä, Marty?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.