sunnuntai 23. helmikuuta 2020

Pikablogi: Lehdessä oli kuva uima-altaasta

Tässä on uima allas, johon tekisi mieli pulahtaa.

Sisustuslehden nettiversion kuvakaruselli auttaa harmaan talven keskellä.

Helsingin Sanomat kirjoitti perjantaina, että marraskuu on kestänyt jo 113 päivää.

Hieman on harmaata.

Ei hätää! Arkkitehtuuriin, sisustussuunnitteluun ja muotoiluun keskittyvät lehdet tulevat avuksi.

Lukemalla ja kuvia katsomalla voi tunnetusti päästä eri maisemiin ja ulottuvuuksiin.

Sisustuslehtien nettiversioiden kuvakarusellit ovat hyviä ystäviäni. Yleensä myös tallennan parhaat talokuvat tietokoneelleni.

Nyt koneeni työpöydän taustakuvana on kuva eteläisessä Italiassa sijaitsevasta valkoisesta kubistisesta talosta, jonka vieressä kasvaa isoja opuntiapensaita.

Juttelin juuri ystäväni kanssa aikauslehdistä. Ostamme niitä yleensä itsellemme ikään kuin palkinnoksi. Joskus lehti kruunaa kuluneen viikon tai antaa lohtua surkean päivän päätteeksi.

Olen selaillut lähiaikoina Architectural Digestia ja WallpaperiaNäiden muotoilulehtien välittämä kuva porvarillisen täydellisistä taloista ja elämistä on yhtä lailla fantasiaa ja todellisuuspakoa kuin HBO:n Succession-sarja.

Helsingin mielenkiintoisimmat talobongailukohteet sijaitsevat mielestäni Töölössä, Kruununhaassa, Eirassa, Ullanlinnassa ja Munkkiniemessä. Odotan jo innolla kevättä ja Munkkiniemessä oleskelua. Tammitien reunalla sijaitseva Härkähaka on oivallinen piknikpaikka.

Munkkiniemen Hollantilaisentiellä sijaitsevat Suomen ensimmäiset townhouse-tyyliset talot, jotka valmistuivat vuonna 1920. Ne suunnitteli Eliel Saarinen. Nämä townhouse-talot ovat nähtävyys, sillä harva ehkä edes tietää, että Suomessa on näin kauniita asuintaloja.

Hollantilaisentien lähettyvillä sijaitsee myös Saarisen suunnittelema upea jugendrakennus, joka aiotaan nyt muuttaa asuinkäyttöön. Tämä oranssi rakennus on toiminut muun muassa kadettikouluna. Urheilukentän toisella puolella on Alvar Aallon kotitalo.

Lähellä on myös muun muassa Kalastajatorppa, jonka ravintolan parvekkeella voi taas kesällä katsella auringonlaskua ja juoda vichyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.