lauantai 7. joulukuuta 2013

A Charlie Brown Christmas

Vince Guaraldi.
A Charlie Brown Christmas
Kun Charles Schulzin Tenavat (Peanuts) ilmestyivät sarjakuvastripin lisäksi myös televisioon 1960-luvun puolivälissä, kokonainen sukupolvi lapsia ja lapsenmielisiä oppi pitämään jazz-musiikista.

Tästä saamme kiittää amerikkalaista, San Franciscossa syntynyttä viiksientusiastia, jazzpianistia ja säveltäjää Vince Guaraldia, joka sävelsi musiikin lukuisiin Tenavat-televisiospesiaaleihin. Hänen leikkisä, innovatiivinen, taitava ja bossa-nova -vaikutteinen pianojazzinsa hurmaa edelleen.

Guaraldin ehdottomaan parhaimmistoon kuuluu Tenavat-joululevy A Charlie Brown Christmas, jonka hän sävelsi alun perin samannimiseen televisiospesiaaliin. Myös A Boy Named Charlie Brown -niminen levy on ehdottoman suositeltavaa pianojazzia. Guaraldin sävellys Linus & Lucy on jo standardi.

Suosittelen A Charlie Brown Christmas -levyä myös kyynisille, joulua vastustaville ihmisille. Schulz ja Guaraldi olivat match made in heaven.

A Boy Named Charlie Brown.

Helsingin Sanomat
Bongasin viime viikolla Hesarista muutaman hyvän jutun jazzista ja kulttuurista: Katri Kallionpään Kolahtaako jazz paremmin luennon jälkeen? ja Jaakko Lyytisen Kulttuurieliitti on kuollut.

We Jazz
Saksofonisti Timo Lassy ja musiikin monitoimimies Matti Nives perustivat Suomeen uuden jazzfestivaalin We Jazz, joka pidetään Helsingissä ensi viikolla 9.-14.12.2013.


Timo Lassy Band julkaisi myös viime viikolla uuden livelevyn Live with Lassy. Lassyn foni todella svengaa, ja levyllä soittava Teppo Mäkynen on jazzrumpalien ehdotonta parhaimmistoa. Hyvä Suomi!

Classic FM
Classic FM julkaisi hauskan 12 Things They Didn't Tell You About Learning A Musical Instrument -jutun. Muusikonalut, varokaa!

Miles Davis
Iron Man -elokuvista tuttu näyttelijä Don Cheadle ohjaa elokuvan jazztrumpetisti Miles Daviksesta. Kill the Trumpet Player -nimellä kulkeva elokuva on ollut Cheadlen passion project jo vuosia, joten on hienoa, että elokuva pääsee vihdoin tuotantoon asti.


Cheadle kirjoitti käsikirjoituksen Steven Baigelman kanssa, ja hän itse näyttelee Miles Davisia. Elokuva keskittyy huhujen mukaan Davisin uran loppuvuosiin, joten legendaarisen Kind of Blue -kauden Milesia ei leffassa tulla näkemään, mikä on jokseenkin sääli.

Artisteista tehdyt biopic-elokuvat - kuten myös kirjoista sovitetut elokuvat - herättävät faneissa aina vahvoja reaktioita, sillä he tietävät täsmälleen, mitä elokuvassa tehtiin oikein - ja varsinkin sen, mitä siinä tehtiin väärin. Milesillakin on suhteellisen monta fania, joilla kaikilla on varmasti mielipiteensä siitä, miten tämä elokuva pitäisi tehdä.

"I've been in Canada, opening up for Miles Davis - I mean Kilometers Davis."
Zach Galifianakis

Jay Z x Barneys New York
Aiemmin Jay-Z:nä tunnettu rap-artisti on nyt Jay Z. Miksi? En tiedä, mutta Shawn Carter muutti taiteilijanimeään kesällä yhdysviivan verran.

Nyt Jay Z on julkaissut luksusputiikki Barneysin kanssa naurettavan The Shawn Carter Collectionin. Mukana on Rick Owensin suunnittelema 58 000 dollarin arvoinen takki

Takki ei satu olemaan polyesteriä, vaan krokotiilia, joten jos tämä blogi olisi syntynyt joulukuussa 2013, sen nimi voisi hyvin olla An Expensive Crocodile Jacket

Tilasin näitä takkeja saman tien kaksi kappaletta. Onhan joulu melkein täällä, ja haluan antaa rakkaimmilleni uniikkeja luksuslahjoja.


Viikset, check. Tupakka, check. Silmälasit, check.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.