perjantai 15. marraskuuta 2013

My o My, Bape, Murakami, Audrey, Joni

✏ My o My
My o My pyörittää kahta muotiliikettä Helsingin keskustassa: Naisten myymälä sijaitsee Aleksilla, miesten myymälä Erottajalla. Miesten puolella myytäviä suosikkejani ovat muiden muassa Nanamica, Mismo ja Gitman Vintage. Ne kaikki ovat klassisia, laadukkaita brändejä, joiden tyyli sekä vaatteissa että laukuissa on pistämätön.

Nyt My o My on avannut myös nettikaupan. An Expensive Polyester Jacket suosittelee lämpimästi.

✏ Bape
Japanilainen muoti- ja streetwearbrändi A Bathing Ape juhlii 20-vuotista taivaltaan näyttelyllä BapelandCamouflage-kuoseistaan ja värikkäistä sneakereistaan tunnettu A Bathing Ape, tuttavallisemmin Bape, on urbaanin muodin isoisä ja edelläkävijä, joka on lukuisine kollaboraatioineen ollut varsinkin hip-hop -sukupolven suosikkimerkkejä.

Bape on hinnoitellut vaatteensa tunnetusti kuin ranskalainen couture-talo. Ehkä juuri siksi se on esimerkiksi Pharrell Williamsin ja Rihannan suosikkeja.

A Bathing Apen perustaja, tuottaja-eksentrikko ja popkulttuuri-entusiasti Nigo jätti perustamansa yhtiön muutama vuosi sitten, mutta on nyt avannut Tokion studionsa yleisölle juhlavuoden kunniaksi. Hän todella rakastaa Planet of The Apes -elokuvia, Andy Warholia, Eamesin pariskuntaa, lenkkareita, Iron Mania, KAWSia ja Louis Vuittonia. Bongatkaa allaolevasta kuvasta myös suomalaisen Eero Aarnion Pony!

 Murakami
Jatketaan Japanilla. Japanilainen taiteilija Takashi Murakami on luonut yhteistyössä amerikkalaisen muotilehti Harper's Bazaarin kanssa editorialin, jossa esiintyvät Murakamin persoonalliset hirviöt. Mallina kuvissa poseeraa Polyester Jacketin suosikkeihin kuuluva Angela Lindvall. Kuvat otti Jason Schmidt.

✏ Audrey
Näin kesäkuussa Lontoossa tämän tv-mainoksen, jossa Audrey Hepburn on herätetty henkiin teknologian avulla. Lopputulos on kiehtova, outo ja jokseenkin perverssi. Kuvauksissa käytettiin kahta Audrey-look-a-likea, joiden kasvojenpiirteet sulautettiin tietokoneella yhteen. Tämä on selkeästi jonkinlainen virstanpylväs siinä, mitä digitaalisuudella voidaan saavuttaa.

"Your scientists were so preoccupied with whether or not they could that they didn't stop to think if they should." - Dr. Ian Malcolm, Jurassic Park

 Joni
Laulaja-lauluntekijänä ja sittemmin myös taidemaalarina tunnettu Joni Mitchell täytti 70 vuotta! Onnea, Joni! Muistan luulleeni pitkään - noin 10 vuotta sitten - että Joni on jo kuollut.

Jos et tunne Jonin tuotantoa, aloita levystä Blue. Se on mestariteos tunnustuksellisessa laulaja-lauluntekijägenressä. "I wish I had a river..."

Bapeland, 2013. 





1 kommentti:

  1. Haluaisin muuttaa satumaahan, joka olisi täynnä KAWS-hahmoja. Ja Kate Uptonin nisiä.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.