keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Kohtaamispaikalla Monocle & Tyler Brûlé


Opas parempaan elämään.
✏ Monocle
Monocle-lehden perustaja ja päätoimittaja Tyler Brûlé kertoo uudesta The Monocle Guide to Better Living -kirjasta Helsingin Stockmannin Akateemisen kirjakaupan Kohtaamispaikalla huomenna torstaina 21. marraskuuta klo 18.00.

Brûléä haastattelee - entinen yleläinen, nykyinen monoclelainen - toimittaja Markus Hippi.

✏ Starbucks
Ainakin vuoden kestäneen hypen jälkeen Starbucks avasi viime viikolla vihdoin ja viimein kahvilan Stockmannin Akateemisen kirjakaupan entisen lehtiosaston paikalle. Kävin tänään Akateemisessa selailemassa lehtiä, ja Starbucksiin oli edelleen muutaman kymmenen metrin jono kahvinhimoisia teini-ikäisiä.

En voinut olla huomaamatta hillittyjen ja kultivoituneiden kirjaihmisten paheksuvia katseita, kun caffè macchiatojaan litkivät selfie-sukupolven nuoret melusivat naapurissa. Tyylikkään hiljaisesta kirjakahvilasta tulikin äänekäs hengailumesta.

Kritisoin myös Akateemisen kirjakaupan uusia lehtihyllyjä, jotka ovat aivan liian matalia ja aivan liian lähellä toisiaan. Haluamansa lehdet löytää vain jatkuvan kumartelun jälkeen.
Hype!


✏ Hypebeast
Ostin Akateemisesta kirjakaupasta Hypebeast-lehden uusimman numeron, jonka kansijuttu kertoo streetwearbrändi Supremesta ja sen ujosta perustajasta James Jebbiasta.

Akateeminen on lehtien suhteen kiitettävästi ajan hermolla, ja se tuo uusia, mielenkiintoisia kulttuuri- ja muotijulkaisuja tänne kylmään Suomeen asti. An Expensive Polyester Jacket nostaa tästä Akademiskalle peukut pystyyn!

✏ Happy Socks
Ruotsalainen sukkamerkki Happy Socks on avannut pop-up -liikkeen Helsingin Iso Roobertinkadulle. Liike myy värikkäiden sukkien lisäksi mm. mukeja, kyniä, muistikirjoja, kangaskasseja ja iPhone-kuoria, ja seinillä roikkuu David LaChappellen outoja valokuvia.

Joka ikinen kerta kun minulla on Happy Socksit jalassa, niitä ihmetellään ääneen, ja usein joku myös utelee, mistä oikein olen ostanut ne. Nämä sukat aiheuttavat ihmisissä siis melko vahvoja reaktioita. Ja mitä formaalimpi asusi on, sitä enemmän kuviolliset sukat muita järkyttävät.

Putiikki on auki vuoden loppuun asti.

✏ Kakkugalleria
Kakkugalleria sijaitsee Erottajalla Designforumin tiloissa. Sieltä saa hyviä tuulihattuja.

The Monocle Guide to Better Living, 2013.

3 kommenttia:

  1. Älä pelkää John.

    VastaaPoista
  2. Myös Créme Brúléén luento olisi mielenkiintoinen.

    VastaaPoista
  3. Mitä tarkoitat formaalilla (kursivoitu)?

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.