sunnuntai 14. joulukuuta 2014

How To Learn Languages With Models

Barbara Palvin.

Brittiläinen muotilehti i-D Magazine tunnetaan katu-uskottavuudestaan sekä silmää iskevistä kansimalleistaan. Myös Suomen oma supermannekiini Suvi Koponen on koristanut tämän kulttilehden kantta.

Vaikka i-D:n ydin on nykymuodissa, on sen sivuilla myös laajalti taidetta sekä nuoriso- ja katukulttuuria. Street- ja couture-muotityylit sulautuvat yhteen. Ruma on kaunista ja kaunis on rumaa. Kakkaan on istutettu italialaista silkkiä.

Koen i-D:n sisällön välillä outona ja vaikeaselkoisena, mutta tämä tarkoittaa ehkä vain sitä, että i-D on julkaisuna haastava ja edgy. Se ei ole Elloksen katalogi.

Sitä paitsi hämmennys tekee välillä ihan hyvää. Itsensä haastaminen sekä omien vakiintuneiden käsitystensä kyseenalaistaminen on tervettä.

Mitä mieltä minun tulisi olla tästä kuvasta? Mitä se tarkoittaa? Miksi?

Joidenkin mielestä muodin tulee olla aina rajoja rikkovaa ja eteenpäin katsovaa  rikottua, likaista ja erikoista  kun taas toiset nauttivat enemmän klassisen kauniista ― tutusta, selkeästä ja ymmärrettävästä ― muodista. Kuulun ehdottomasti jälkimmäiseen ryhmään  mutta tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettenkö voisi olla kiinnostunut myös oudosta.

Ei ole nimittäin outoa olla kiinnostunut asioista, joita ei välttämättä koe omakseen tai joista ei edes välttämättä pidä. On yksinkertaisesti mielenkiintoista nähdä, mitä kaikkea ihmiset keksivätkään.

Sitä hiljalleen oppii, mistä pitää ― ja mistä ei todellakaan pidä.

"When I see the reaction of the girls, all of them young, and they see themselves, they say 'wow, I really look beautiful'. It's nothing old or new, it's just beautiful", kertoi muotisuunnittelija Marc Jacobs Louis Vuittonin Fall/Winter 2010/2011 -muotinäytöksessä. Ihminen tunnistaa klassisen kauneuden.

***

i-D:n humoristisessa ja tyylikkäästi tehdyssä How To Learn Languages With Models -videosarjassa eri puolilta maailmaa tulevat huippumallit opettavat katsojalle äidinkieltään. Mukana muiden muassa Ana Beatriz Barros Brasiliasta, Barbara Palvin Unkarista, Camille Rowe Ranskasta ja Liu Wen Kiinasta.

Camille Rowe.
Ana Beatriz Barros.
Liu Wen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.